Amerika'da Maaşlı/Maaşsız Staj

Amerika'da Yaz Stajı

Genel BilgilerBaşvuru SüreciVize SüreciUçak BiletiOryantasyonStaj Süreci

Lise Değişim Programı

Kanada'da Staj

Work and Travel

Au Pair

Hakkımızda

YİĞİT
ARAS

YİĞİT ARAS

Work and Travel bana her anlamda çok şey kattı.

devamı ››
MERVE
FETTAHOĞLU

Merve Fettahoğlu

Üniversitemin zorunlu yönetim stajını yurtdışında yapmak istiyordum ve Exchange International istedi...

devamı ››

Başvuru Süreci

Ön Başvuru

1 )
Başvuru formunu doldurun.

Bu formu doldurmak herhangi bir yükümlülük getirmez. Başvuru formu kariyer danışmanlarımıza kendini kısaca tanıtmanızı sağlar.

Bilgi formunuz elimize ulaştıktan sonra kariyer danışmanlarımız sizi arayarak detaylı şekilde bilgillendirecektir.

2 ) Programa katılmaya karar vermeniz durumunda ön kayıt ücretinizi ($250) yatırın ve kariyer danışmanlarımızın sizden isteyeceği formatta cv ve cover letter'ınızı hazırlayınız.

Mülakat

Ön kayıt işlemini tamamlandıktan sonra, CV'iniz hem Exchange International'ın Amerika'da partner olarak çalıştığı sponsor firmalara hem de Exchange International'ın database'inde bulunan işverenlere gönderilir. Bir yandan partner sponsorlarımız sizin adınıza staj pozisyonu ararken bir yandan da Exchange International size uygun staj pozisyonu aramaya başlar. Beklentilerinize uygun bir pozisyon bulduktan sonra işveren ile aday arasında bir görüşme ayarlanır. Bu görüşme yüzyüze, telefonla ya da skype üzerinden olabilir. Adayın işveren ile yaptığı mülakatın sonucuna göre adayın staj pozisyonu yerleşimi tamamlanmış olur ya da staj araması devam eder. Staj araması 6 aya kadar sürebilmektedir

İş Yerleşimi

Adayın bir işverenden kabul alması durumunda işveren tarafından adaya staja kabul sözleşmesi gönderilir. Bu sözleşmede pozisyon detayları ve sorumlulukları, adayın haftalık kaç saat çalışacağı, saatlik ne kadar ücret alacağı, konaklama için ne kadar ücret ödeyeceği gibi detaylar bulunmaktadır. Gönderilen bu sözleşme aday tarafından imzalanarak pozisyon kabul edilmiş olur. 

Evrakların Hazırlanması

Staja kabul olduktan sonra, Exchange International'ın çalışma izniniz olan DS 2019 formunuzu Amerika'daki sponsorunuza yayınlatabilmesi için gerekli olan belgeleri hazırlayıp teslim etmeniz gerekmektedir.

Bu evraklar:

* Sponsor Application Form ,
* DS 7002 Formu ,
* Gideceğiniz süre boyunca geçerli pasaport:
www.egm.gov.tr,
* 2 adet vesikalık fotoğraf,
* Öğrenci belgesi ya da diploma veya mezuniyet belgesi fotokopis
* Transkript (Not dökümü),
* Pasaportunuzun resimli sayfası, geçerliliğin olduğu sayfa, daha önce Amerika vizeniz varsa o sayfa ve pasaportun son sayfasında bulunan nüfus bilgilerinin olduğu sayfanın fotokopisi.

Not: Bu belgelerle birlikte Amerika'da staj program ücretinin geri kalan kısmı yatırılmalıdır.

DS-2019

DS2019 Amerika’daki kalış süreniz boyunca çalışıp para kazanabilmenizi sağlayacak olan belgenin adıdır. DS 2019 formu J-1 vizesi olmadan geçerli değildir. Üzerindeki tarihler sizin Amerika’da hangi zaman aralığında çalışabileceğinizi gösterir.

Çalışma tarihleri katılımcı tarafından 18 ayı aşmayacak biçimde belirlenir. DS-2019 formu sosyal sigorta numarası alabilmek için de gereklidir.

DS-2019 formu, staja kabul olduğunuz takdirde tarafımızdan sağlanacaktır.

Örnek DS-2019 formu için
tıklayın.

arkadaşına gönder paylaş