Amerika'da Maaşlı/Maaşsız Staj

Internship/PCT Nedir?Genel BilgilerBaşvuru SüreciVize SüreciUçak BiletiOryantasyonStaj SüreciAçık PozisyonlarInternship - Iki (2) Yil KuraliStaj Fuarlari

Amerika'da Yaz Stajı

Lise Değişim Programı

Kanada'da Staj

Work and Travel

Au Pair

Hakkımızda

HASAN
HÜSEYİN
ÜTEBAY

Hasan Hüseyin ÜTEBAY

Üniversite’den mezun olduktan sonra, bir kaç işte çalıştım, fakat hedeflerim ve beklentilerim ile te...

devamı ››
AYŞEGÜL
KOÇAK

Ayşegül Koçak

Şu anda New Hampshire eyaletinde Omni Mount Washington Resort'da çalışmaktayım. Her şey beklentiler...

devamı ››

Konsolosluktaki Randevunuz İçin Önemli Noktalar | Konsolosluğun J1 Vize Başvurularında En Önem Verdikleri Şeyler | Konsoloslukta Size Sorulabilecek Sorular | Genel Tutumunuz Nasıl Olmalı

Vize Süreci

J-1 Vizesi

J-1 vizesi Amerikan hükümetinin değişim programlarına katılan kişilere uyguladığı ve Amerika’da kaldığınız sürece yasal çalışma izni sağlayan vizedir.

Nasıl Alınır?

DS-2019 ve SEVIS belgeleriniz geldikten sonra vize görüşmeniz için konsolosluktan randevu talebinde bulunabilirsiniz.

Vize görüşmeleri randevu ile yapılmaktadır. Bunun için öncelikle İş Bankası’ndan $20 yatırıp bir şifre almanız sonrasında da 0212 340 44 44 numaralı telefondan ABD Vize Bilgi Servisi’ni aramanız gerekmektedir. Bunun dışında kredi kartı bilgilerinizi de vererek aynı numaradan operatörün direktifleri doğrultusunda vize randevunuzu alabilirsiniz. Exchange International olarak vize randevunuzun alınmasında size danışmanlık hizmetimizi de sunmaktayız.

J-1 Exchange Visitor Vizesi için başvurduğunuzda, konsolosluğa giderken yanınıza pasaportunuzu, diğer gerekli vize belgelerini ve DS 2019’unuzu götürmeniz gerekmektedir. J-1 vizeniz üzerinde program numaranız yazacaktır. Vize danışmanlığınız Exchange International'ın tecrübeli danışmanları tarafıdan yapılacaktır.

Geçerli bir DS-2019' lu vize, sizin ABD’ye J-1 statüsünde bir stajyer olarak girmenizi sağlar. Vardıktan sonra bir J-1 statüsü talep edemezsiniz. J-1 vizesi toplam 18 ay geçerlidir.

Örnek J-1 vizesi için
tıklayın.

Konsolosluktaki randevunuz için önemli noktalar

Konsolosluğun J1 vize başvurularında en önem verdikleri şeyler

Konsoloslukta size sorulabilecek sorular

Genel tutumunuz nasıl olmalı

ÇOK ÖNEMLİ:  Vizenizi alır almaz veya herhangi bir sorun yaşadığınızda mutlaka Exchange International’ı arayarak bu konuda bilgi veriniz. Vizenizi aldıktan sonra uçak bileti işlemleriniz için Exchange International ile haberleşiniz. Vize alamaz iseniz alamadığınızı aynı gün içerisinde haber verip başvuru ücreti dışındaki miktarı iade alabilmeniz için bize DS 2019 formunuzu 2 GÜN İÇERİSİNDE iade etmeniz gerekmektedir. Siz DS-2019 formunu ABD’ye geri gönderdikten sonra, bize iade yapılmakta ve biz de size iade işlemini yapmaktayız.

arkadaşına gönder paylaş
NİHAN
HOSBEN

Neden Internship Programi?

Universiteden yeni mezun oldunuz ve yurtdisina cikmak istiyorsunuz ancak

devamı ››
SERPİL
GUNDUZ

Internship Programı Kariyer Planlamanızda Nasıl Etkili Olacaktır?

Internship Programı universiteden mezun olduktan sonra çalışma hayatınıza atacağınız en hızlı adımdı...

devamı ››