WAT Katılım Şartları ve Süreci

  • 18-26 yaşları arasında olmak,
  • 4 senelik üniversitelerin Hazırlık, 1., 2., 3. ve 4. sınıfında olmak, ya da yüksek lisans 1. sınıf öğrencisi olmak. ( Açıklanan resmi bir kararla 4.sınıf öğrencileri de belli koşullara uygun olduğu takdirde kayıt olabilecektir. Genel not ortalaması yüksek, iyi bir bölümden mezun olacak, bir yüksek lisans programına kabul alabilecek öğrenciler başvurabilecektir)
  • En az orta seviyede İngilizce bilmek. (Work&Travel programına katılmak isteyen öğrencilerden İngilizce konuşulan bir ortamdaçalışabilecek kadar İngilizce bilmeleri beklenir. Başvuran adayların İngilizce yeterlilikleri Exchange International ofisinde yapılan mülakat ilebelirlenirken, bazı durumlarda işveren öğrenciyi kabul etmeden önce telefonda mülakat yapmak isteyebilir.
  • 4 üzerinden en az 2.0 not ortalamasına sahip olmak.
Adım Adım Work and Travel
  • İngilizce seviyeniz danışmanlarımız tarafından ölçülür .
  • Mülakatta başarılı iseniz yani iletişim kurabilecek kadar İngilizceniz varsa  ön kayıt işlemleriniz tamamlanır. Bu süreç; 300 $ ön kayıt ücretiyle birlikte; Exchange International Formu, CV, ikişer adet Türkçe ve İngilizce öğrenci belgesi ve 2 adet vesikalık fotonun verilmesi ile tamamlanır.
  • Eğer Alaska'ya gidiyorsanız Exchange International Alaska Sözleşmesi'nin imzalanıp diğer formlarla birlikte teslim edilmesi gerekir.
  • Bu aşamalardan sonra iş bulma süreciniz başlayacaktır. İş tercihinizi Exchange International iş havuzu veya roadshow-jobfair organizasyonları ile netleştirebileceksiniz.
  • İşinizi kendi olanaklarınızla bulduğunuz taktirde; İşvereninize doldurtmak üzere EOAF ( Employment Offer Agreement Form ) u danışmanlarımızdan e-mail adresinize göndermesini isteyebilirsiniz. Bu formun işvereniniz tarafından doldurulup diğer formlarla birlikte Exchange International'e teslim edilmesi gereklidir.
  • İşiniz netleştikten sonra program ücretinin geri kalan kısmı tamamlanır ve ABD’de bulunma ve çalışma izin belgeniz  DS-2019 formu Exchange International tarafından getirtilir.
  • Exchange International; belirlediğiniz  tarih aralığında vize randevunuzu alır, vize  hazırlığı için danışmanınız tarafından bilgilendirilirsiniz.
  • Vizenizi aldıktan sonra gidiş-dönüş uçak bileti almanız gerekir. Uygun uçak bileti temininde Exchange International yardımcı olur.
  • Programa katılmak için gerekli şartlar tamamlandıktan sonra yani işiniz, konaklamanız, vizeniz ve uçak biletiniz netleştikten sonra ABD’ye gitmeden önce zorunlu Exchange International oryantasyonuna katılmanız gerekir.
Bu aşamaları tamamladıysanız, unutulmaz bir Work and Travel deneyimine hazırsınız !!! 

arkadaşına gönder paylaş
NAZLI
DENİZ

Amerika’da Çılgın Günler Seni Bekliyor!

Tüm bunlar için tek yapmak gereken Exchange ile Work and Travel’a katılmak!

devamı ››
SELCUK
BERBER

Work and Travel Fiyatlarının Diğer Ülkelerdeki Durumu

Türkiye içinde şirketler arasında değişiklikler olduğu gibi, ülkeler arası Work and Travel fiyatları...

devamı ››